Het Team

Maak kennis met het team van obs de Zoeker

Matthieu van Wijhe

Matthieu van Wijhe

Directeur

Mijn naam is Matthieu van Wijhe en ik ben de directeur van De Zoeker. Ik ben getrouwd en heb twee prachtige kinderen. Ik woon in het mooie Edam. Met mijn hobby’s zeilen en fietsen kan ik hier goed uit de voeten. Verder houd ik mij bezig met muziek en lezen.

Ik heb als leerkracht aan vrijwel alle groepen les gegeven. Ook heb ik meerdere jaren in het speciaal onderwijs gewerkt. Ik gaf hier les aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van gedrag en leren. Na mijn carrière voor de klas, ben ik mij bezig gaan houden met begeleidende en leidinggevende taken. Ik heb gewerkt als intern begeleider en als adjunct-directeur in Amstelveen. Als directeur heb ik 6 jaar gewerkt op De Watermolen en daarna ben ik op De Zoeker terecht gekomen.

Ik sta voor een school waar uw kind zich huis voelt. De Zoeker biedt modern en degelijk onderwijs dat met passie wordt uitgedragen. De Zoeker kent als integraal kind centrum en gevarieerd aanbod aan mogelijkheden en faciliteiten. Je vindt het op De zoeker! Tot gauw!

Hannie Hokke

Hannie Hokke

Leerkracht groep 1/2

Mijn naam is Hannie Hokke. Ik ben getrouwd met Gerard. Wij hebben een dochter (Sanne) van 33 en een zoon (Bas) van 26.

Ik ben in 2001 in het onderwijs begonnen en werk sindsdien met veel plezier op De Zoeker. Ik heb voor groep 3, 4 en 5 gestaan.

De laatste jaren werk ik in een kleutergroep. En wat vind ik dat leuk! Kleuters zijn nog heerlijk onbevangen en eerlijk. Ik geniet enorm van hun uitspraken en ideeën. Ook vind ik het mooi om te zien hoe zij spelenderwijs heel veel leren.

In mijn vrije tijd lees ik graag. Ik mag graag kliederen met verf, inkt en stempels. Ook ben ik dol op films/series kijken. En een heerlijke wandeling in de (liefst stille) natuur maken, doe ik regelmatig.

Sanne Groepenhoff

Sanne Groepenhoff

Leerkracht groep 1/2

Daphne Bleekemolen

Daphne Bleekemolen

Leerkracht groep 1/2

Mijn naam is Daphne Bleekemolen en ik werk nu een paar jaar met plezier op de Zoeker.

Ik ben hier gestart met een 4-jarige groep. Nu werk ik alweer een paar jaar fulltime in een kleutergroep. Het werken met jonge kinderen vind ik erg leuk. Samen met de kinderen werken aan thema’s en hoeken maken doe ik graag. De ideeën van kinderen en eigen initiatief nemen zorgt voor betrokkenheid bij de kinderen. En natuurlijk ervoor zorgen dat de kinderen met plezier naar school gaan. Zo kunnen zij optimaal leren en voelen zij zich fijn in de klas.

In mijn vrije tijd ga ik graag paardrijden, leuke dingen doen met vriendinnen en naar de sportschool.

Daphne Wassink

Daphne Wassink

Leerkracht groep 1/2

Mijn naam is Daphne Wassink. Ik ben 28 jaar oud, getrouwd met Wesley en moeder van twee energieke kinderen. 
Ik ga als zij-instromer aan de slag bij de Zoeker. Ik ben vanuit mijn hbo studie Sportkunde gaan werken in de kinderopvang. Hier heb ik de afgelopen drie jaar met plezier gewerkt. Het is voor mij tijd dat ik mijn passie ga volgen en dat is werken in het onderwijs. Jullie gaan mij drie dagen per week vinden in de onderbouw. 

Karin van Gelderen

Karin van Gelderen

Leerkracht groep 3

Mijn naam is Karin van Gelderen. Ik woon samen met Jos en onze kinderen Luuk, Finn en Mees in Assendelft.

Al 25 jaar werk ik met veel plezier in de kleuter- onderbouw. Naast groepsleerkracht ben ik de intern contactpersoon van de school.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en de woensdag om de week.

Marleen Zwart

Marleen Zwart

Leerkracht groep 3

Mijn naam is Marleen Zwart. Ik woon in Assendelft, samen met mijn vriend en onze 2 kinderen.
 
Na het behalen van mijn onderwijsbevoegdheid heb ik een aantal jaar in de kinderopvang gewerkt. Inmiddels ben ik weer terug in het onderwijs en sinds vorig jaar werkzaam op ‘De Zoeker’. Ik vind het een erg plezierige school om op te werken, mede vanwege de hoge betrokkenheid van het team.
 
Mijn vrije tijd besteed ik aan paardrijden, varen en leuke dingen doen met mijn gezin.

Gerarda Vonhoff - Homan

Gerarda Vonhoff - Homan

Leerkracht groep 3

Mijn naam is Gerarda Vonhoff. Ik woon samen met Martijn en onze kinderen Manon en Tara in Hoorn.
Vanaf 1999 werk ik met veel plezier in het onderwijs en sinds maart 2018 op De Zoeker. Mijn werkdagen zijn: woensdag, donderdag en vrijdag.
Voor vragen kunt u contact opnemen met mij via: g.vonhoff@zaanprimair.nl

Marjolijn Visser

Marjolijn Visser

Leerkracht groep 4

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de website van De Zoeker! Ik ben Marjolijn Visser en woon samen met mijn vriend in Zaandam. Ik werk inmiddels al 16 jaar op deze fijne school. Als moeder bracht ik mijn zoon hier naar school en ben in gesprek geraakt met de directeur destijds. Zo ben ik hier gestart in groep 3! Ik heb de school zien ontwikkelen, het gebouw zien veranderen en collega’s weg zien gaan en nieuwe verwelkomd.

De Zoeker is voor mij een fijne werkplek waarin we de kinderen goed onderwijs bieden, maar vooral een veilige omgeving creëren.

Laura van Noort

Laura van Noort

Leerkracht groep 3/4

Ik ben Laura van Noort en woon in Uitgeest. Sinds dit schooljaar werk ik op de Zoeker in groep 4. Ik sta al 2 jaar met plezier voor de klas en verwacht dat er nog meer jaren bijkomen!

Titia de Bruijne

Titia de Bruijne

Leerkracht groep 5

Mijn naam is Titia de Bruijne. Ik werk alweer 14 jaar op deze school. Hiervoor heb ik op drie andere scholen gewerkt elders in het land. Voor de Zoeker werd ik aangenomen voor de tiende kleutergroep.Het was het jaar waarin de 700 ste leerling op school kwam. Een vierjarig kleutertje die in mijn groep zat.

Na een aantal jaren voor de kleuters gewerkt te hebben had ik zin om weer hogerop te gaan werken. Groep 4, 5 en 5/6 heb ik de afgelopen jaren gedaan.Nu sta ik alweer een tijdje voor groep 5.

Het werken met de leerlingen, hun betrokken ouders en een leuk team in een mooi gebouw maakt het voor mij zeer de moeite waard om op de Zoeker te werken.

Claudia Ramos

Claudia Ramos

Leerkracht groep 5 & ict'er

Mijn naam is Claudia Ramos. Ik woon samen met mijn partner in Zaandam. Daar wonen we met onze 2 dochters en zoon.

Ik sta al 13 jaar met plezier voor de klas. Ik ben begonnen op de Tamarinde. Daar heb ik 8 jaar gewerkt. Daarna wilde ik een nieuwe uitdaging en ben ik de invalpool in gegaan. Zo had ik de gelegenheid om meerdere scholen te bekijken en te ervaren. Zo kwam ik ook op de Zoeker en ervaarde een prettige school.

Ik ben leerkracht voor de middenbouw en bovenbouw. Naast groepsleerkracht ben ik ook ICT coordinator op school. Ik houd me bezig met ict-toepassingen op school, Software gebruik, maar ook hoe je ict toepast tijdens de lessen.

In mijn vrije tijd doe ik graag dingen met mijn gezin. Als hobby dans ik graag.

Helen Clerc

Helen Clerc

Leerkracht groep 6

Mijn naam is Helen Clerc. Ik werk sinds 2001 op deze mooie school. Als LIO stagaire ooit begonnen in groep 4. Vervolgens gestart bij de kleuters en de jaren erna de groepen 3 tm 6 les mogen geven. Met elkaar zorgen wij ervoor dat uw kind een fijne en leerzame tijd heeft op onze school.

Dionne de Lange

Dionne de Lange

Leerkracht groep 6/7

Ik ben Dionne de Lange en werk al een aantal jaar met veel plezier op de Zoeker. Begonnen in groep 6, toen 5 jaar kleuters en nu groep 7. Dat vind ik erg leuk! Mijn werkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Ik wissel af met mijn duo Pim van Riek. Ik hoop u tegen te komen in de school!

Pim van Riek

Pim van Riek

Leerkracht groep 6/7

Ik ben Pim van Riek en al 15 jaar werk ik als leerkracht voor Zaan Primair. Ik heb op meerdere scholen gewerkt, en voor veel verschillende groepen gestaan. Momenteel werk ik in de bovenbouw groepen en ben ik ook de taalcoordinator van de school. Op school betekent dat dat ik me inzet voor de talige vakken en ook voor de bieb.

Verder ben ik moeder van twee kinderen in de basisschoolleeftijd en woon ik in Wormer.

Martijn Wessels

Martijn Wessels

Leerkracht groep 7

Michael Bos

Michael Bos

Leerkracht groep 8

Mijn naam is Michael Bos. Ik woon samen met mijn vriendin in Wormerveer. Via een aantal omwegen ben ik in 2014 in het onderwijs gestart. Dit was op basisschool Theo Thijssen. Sinds 2016 geef ik les in de middenbouw op de leukste school van de Zaanstreek, IKC De Zoeker.

Mijn lokaal ligt erg centraal in het midden van de school. Mocht je nog vragen hebben stap dan gerust even binnen.

Josia Kwantes

Josia Kwantes

Leerkracht groep 8

 Ik ben Josia Kwantes en ik werk al een aantal jaar op De Zoeker. De bovenbouw vind ik de leukste bouw. Het liefst geef ik les aan groep 8, dus ik ben blij dat ik dat dit jaar ook weer mag doen. Ik sta van maandag t/m vrijdag voor de groep. 

Ik hoop u te zien op De Zoeker!

Marjolein Floris

Marjolein Floris

IB'er

Ik ben Marjolein Floris. Ik ben werkzaam als zorgcoördinator. Ik ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het zorgbeleid, de coördinatie en uitvoering van het zorgbeleid in de school en de begeleiding en professionalisering van de leerkrachten.

Ik zie u graag op De Zoeker!

Rita Tange

Rita Tange

Onderwijsassistent

Ik ben Rita Tange en dit is mijn eerste jaar op de Zoeker. Ik ben werkzaam als onderwijsassistente.

Hiervoor heb ik op verschillende andere scholen gewerkt binnen Zaan Primair.

Ik ben getrouwd met Hans en samen hebben wij twee dochters, Sanne van 28 en Judith van 25 jaar.

Sven de Jong

Sven de Jong

Gymdocent

Mijn naam is Sven de Jong en ik ben de gym leraar van OBS de Zoeker. Ik ben opgegroeid in de Zaanstreek en vind het dan ook leuk om hier les te kunnen geven. Een jaar geleden ben ik afgestudeerd en sindsdien ben ik erg blij dat ik voor de klas met de kinderen kan bewegen! In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport, ben ik veel met vrienden of ben ik te vinden bij mijn vriendin in Amsterdam. Stap gerust naar mij toe om een praatje te maken en mij beter te leren kennen.

Met sportieve groet,
Sven

Yolanda Dekker

Yolanda Dekker

Administratie

Gezellig als u bij mij op de administratie langskomt.

Ik ben er iedere maandagochtend, dinsdag en donderdag de gehele dag.

Ik help u graag en beantwoord al uw vragen.

Kunt u niet langskomen, dan kunt u mij mailen via y.dekker@zaanprimair.nl

Astrid Thille

Astrid Thille

Conciërge

 Ik ben Astrid Thille en ik ben werkzaam op 2 scholen. Met veel plezier doe ik mijn werk. Dat zijn De Zoeker en de Delta. Ik werk al 20 jaar in het onderwijs. Mijn functie is conciërge. Verder ben ik getrouwd en heb ik 2 kinderen en 2 kleinkinderen leeftijd 3 en 4 jaar. Mijn hobby’s zijn varen en winkelen.

Marieke Majoor

Marieke Majoor

Onderwijsbegeleidingsdienst

Mijn naam is Marieke Majoor en ik woon samen met mijn vriend in Zaandam. Ik werk bij de onderwijsbegeleidingsdienst (OBD Noordwest) en zal op de woensdag en de donderdagmiddag op de Zoeker aanwezig zijn om dyslexiebehandelingen te geven aan leerlingen. Lezen en spelling spelen een belangrijke rol op school (en natuurlijk in het verdere leven), en het geeft dan ook veel voldoening om kinderen met dyslexie en hun ouders handvatten aan te reiken waarmee ze verder kunnen. In mijn vrije tijd houd ik ervan om films/series te kijken, een goed boek te lezen, kleding te maken en om tijd door te brengen met mijn vrienden en familie. Misschien tot ziens op de Zoeker!