De Zoeker-app

De Zoeker-app is een slim systeem waarmee onze school op een snelle en efficiënte manier met u communiceert. Zo kan de Zoeker een pushbericht sturen als er iets te melden valt. U vindt op de app de jaarkalender, nieuws, nieuws uit de groepen, informatie over het team, foto’s en video’s (uiteraard alleen bereikbaar met een code) enzovoort. Met de gesprekkenplanner in de app kunt u bovendien zelf een tijd reserveren voor een 10-minutengesprek. U bent altijd direct op de hoogte van wat er binnen school gebeurt. Communiceren via deze app gaat sneller en directer dan via de andere kanalen en daar hebben we allemaal profijt van. U kunt de app downloaden op Apple en Android smartphones en op een tablet.

Installatie voor iOS toestellen en Android toestellen:
1. Open de App Store app op uw Apple toestel (iPad of iPhone) of de Google Play Store (Android toestellen)
2. Vul in de zoekbalk De Zoeker in;
3. U installeert de app (zie afbeelding hierboven, klavertje vier), net zoals iedere andere app, op uw toestel;
4. Open na installatie de applicatie DeZoeker;
5. Zodra de app geopend is, ziet u het Nieuwsoverzicht. Op deze pagina staan alle nieuwsberichten vermeld die te maken hebben met de school;
6. Als u op het instellingen icoontje klikt (rechtsboven, het tandwieltje) kunt u de groepen selecteren van wie u pushberichten wilt ontvangen;
7. Als u op de drie strepen linksboven klikt, komt u terecht in het menu.  Bij het submenu Nieuws uit de groepen  kunt u informatie over een specifieke groep lezen. Bij het submenu Foto’s en video’s kunt u foto’s en filmpjes bekijken behorende bij de gekozen groep. De code is op te vragen bij de leerkracht, dit i.v.m. de privacy.

Hoe gaat de berichtgeving in de Zoeker app?
Er wordt een keer in de week een pushbericht gestuurd, waarin alle nieuwsfeitjes worden opgesomd, zodat u als ouder een goede reminder heeft, om deze berichten te lezen. Verdere pushberichten worden alleen verstuurd bij grote urgentie. De meeste algemene berichten zullen op de donderdag/vrijdag worden verstuurd, zodat u tijdens de week niet al teveel berichten krijgt. Onderwerpen die de gehele school aangaan, worden in een bericht aan alle ouders aangekondigd. Wanneer er een groepsspecifieke aanvulling nodig is, gebeurt dit in een groepsbericht. Hiermee proberen wij overlap zoveel mogelijk te voorkomen. Wij vertrouwen er op dat er in de loop van de tijd door gewennig en ervaring, een goede balans ontstaat in de berichtgeving.